keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Vieraskynä: Vessalukija töissä

Vessalukijan työpäivä on ankea. Jos kotona saa paheksuvia katseita ottaessaan lukemiston kainaloon ja suunnatessaan kohti toilettia, töissä vasta kieroon katsotaankin. Edes Kauppalehden kietaisua kahvitilasta seuraksi ei yleensä hyväksytä, vaikka sitä sentään voisi perustella bisnesmaailmasta perillä ololla.

Vessahätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen! Moderni teknologia pelastaa tylsät vessahetkesi. Useimpiin matkapuhelimiin on jo saatavilla lukuisia erilaisia sähköinen kirja -sovelluksia, ja kännykkä on varsin helppo salakuljettaa wc-tilan puolelle taskussa tai hihassa. (Jos sinulla ei ole taskua tai hihoja, olet luultavasti nainen. Sujauta tällöin puhelin rintaliiveihisi. Poliittisen korrektiuden nimissä kukaan ei tuijota rintavarustustasi tai vaikka tuijottaisi, ei ainakaan kehtaa huomauttaa sen oudosta muodosta.)

Pelkkä sähköisen kirjan lukuohjelman lataaminen ei vielä riitä. Ennen vessareissua on myös hyvä valita ja ladata kirja laitteelle - vaikka vessassa toimisi langaton verkko, ja toimiihan siellä, hyvää lukuaikaa menee hukkaan, jos kirjan valitsee vasta vessan oven kolahdettua takana kiinni. Kirjan voi valita vaikkapa edellisessä palaverissa, jossa kännykän näprääminen on toki täysin hyväksyttyä käytöstä. Monet ulkomaiset lukusovellukset tarjoavat ilmaistakin luettavaa esimerkiksi klassikoiden muodossa. Tällöin pitää kuitenkin huolehtia siitä, ettei vahingossa nukahda pöntölle.

Toimitus haluaa huomauttaa, että myös sähköisen äänikirjan kuuntelu wc-tiloissa on mahdollista, jos onnistuu kuljettamaan muassaan myös kuulokkeet, muttei välttämättä suositeltavaa, sillä silloin ei ehkä kuule muiden vessahätäisten paukuttavan ovea.

Onnellisempia vessareissuja kaikille työn sankareille!
 ----

Tekstin vieraskynäili nimimerkki "Candy".
 

8 kommenttia:

 1. meidän duunissa kännykkää ei tarvitse edes salakuljettaa vessaan, koska oletetaan kaikkien olevan ylemmän tahon tavoitettavissa 24/7. tos yhen häppeninkin aikana yhdelle asiantuntijalle oli soittanut toimittaja ison hädän hetkellä. tää antoi sit luontevasti ha(i/)astettelun paskalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naurattaa niin että itkettää :D Siinä ei varmaan viitsi kuitenkaan nousta pöntöltä ennen kuin homma on hoidettu? "Ai kuuluu huonosti? Joo puhelin vähän liikkui kun mä pyyhin nyt."

   Poista
  2. mä taas kuvittelin niitä ähkäisyjä ja molskahduksia :DDDD

   Poista
 2. Mää olen todennut puhelimen kirjasovelluksen aika hyväksi vessalukemiseksi töissä. Se kun kulkee aina mukana eikä kukaan huomaa kun sen ottaa mukaan vessaan. Eipä sillä että paheksuvia katseita saisikaan, kun kanssavessailijat raahaa sinne koppiin ihan Kauppalehteä ja muuta (kun ne on niin kalkkiksia ettei niillä oo älykkäitä puhelimia?). Joskus olen siis muiden raahaamiakin lehtiä siellä lueskellut, jos vaikka puhelin unohtuu työpöydälle.

  VastaaPoista
 3. Nyt muuten loppui lehtien yms. lukeminen julkisissa tiloissa joissa on myös wc (ja työpaikalla jos luoja suo sellaisen saada) :D

  VastaaPoista
 4. Mä oon kanssa havainnut tämän hyväksi. Muistan kauhulla niitä vessareissuja ennen älypuhelimia. Brrr.

  VastaaPoista
 5. Joo, mä muistan miten onnellinen tunne mulle tuli, kun ekaa kertaa duunissa tajusin puhelimen tarjoamat mahdollisuudet. Silloin alkuun epä-älykkäällä kännykällä pelasin pasianssia, nyt on sentään muitakin viihdemahdollisuuksia. Mulla ei ole pokkaa marssia kirja tai lehti kainalossa vessaan, mutta kännykkä rintsikoissa on tuttu juttu.

  VastaaPoista
 6. mä oon kans pelannu matopeliä äheltämisen lomassa. nykyään känny kulkee "povitaskussa" muutenki, niin miksei myös vessaan. siin on vaan se vaara, että sinne pitää jäädä, kun ei voi lähteä kesken pelin

  VastaaPoista

Pullauta ulos vaan!